Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند ماهی است که مسئولان وزارت آموزش و پرورش از کمبود شدید نیروی انسانی در این وزارتخانه خبر داده‌اند؛ طی سال‌های آتی تعداد زیادی از فرهنگیان به افتخار بازنشستگی نائل می‌شوند و باید معلمان جوان جای آن‌ها را بگیرند.  به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اسفندیار چهاربند رئیس مرکز برنامه‌ریزی، نیروی انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در آستانه هفته معلم در خصوص تعداد فرهنگیان بازنشسته گفت: «۸۰۰ هزار بازنشسته فرهنگی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
وی ادامه داد: «سال ۹۸ تعداد بازنشستگان فرهنگی و شاغلان آموزش و پرورش برابر می‌شود و در سال ۱۴۰۴ تعداد بازنشستگان فرهنگی به یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر می‌رسد در حالی که تعداد شاغلان ۸۳۰ هزار نفر خواهد بود».
چهاربند به چالش نیروی انسانی در ۱۰ سال آینده اشاره کرد و گفت: «از سال ۹۶ تا ۱۴۰۴ حدود ۶۴۰ هزار بازنشسته خواهیم داشت؛ طی ۱۰ سال آینده آموزش و پرورش پوست‌اندازی کاملی در حوزه منابع انسانی خواهد داشت.»
بر همین اساس وزارت آموزش و پرورش باید هرساله به منظور تأمین نیروی انسانی آموزشی، استخدام داشته باشد که این استخدام از دو مسیر جذب دانشجومعلم برای مقطع کارشناسی و جذب مهارت‌آموز از طریق آزمون استخدامی صورت می‌گیرد.
امسال دانشگاه فرهنگیان، ۲۵ هزار ردیف استخدامی برای کنکور سراسری و ۱۷ هزار ردیف استخدامی از طریق ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان گرفته است و طی روز‌های پیش، مرحله مصاحبه داوطلبان در حال انجام بود.
برای مشاهده روند فرآیند مصاحبه متقاضیان شرکت در دانشگاه فرهنگیان به مرکز شهدای مکه واقع در خیابان معلم رفتیم.
* پذیرش در دانشگاه فرهنگیان به صورت نیمه متمرکز
نحوه پذیرش در دانشگاه فرهنگیان به صورت نیمه متمرکز است یعنی داوطلبان علاقه‌مند به تحصیل در این دانشگاه باید علاوه بر شرکت در آزمون سراسری و کسب رتبه قبولی، در مصاحبه و آزمون‌های مدنظر این دانشگاه نیز موفق به کسب نمره قبولی شوند.
به عبارت دیگر رشته‌های نیمه متمرکز رشته‌هایی هستند که پذیرش دانشجو در آن نیازمند انجام مصاحبه، معاینه و آزمون عملی و علمی است.
* ۴ پردیس و مرکز استان تهران، مجری مصاحبه از داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان
مصاحبه پذیرفته‌شدگان کنکور سراسری سال ۹۷ و متقاضیان شرکت در دانشگاه فرهنگیان در استان تهران، در بخش دختران در ۲ مرکز شهدای مکه تهران و زینبیه پیشوا و در بخش پسران در پردیس‌های شهید مفتح و شهید چمران تهران برگزار شد.
پرویز انصاری‌راد سرپرست مدیریت پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان استان تهران در گفت‌وگویی، اظهار کرد: در شهر تهران ۱۳۰۰ داوطلب ورود به دانشگاه فرهنگیان مصاحبه می‌شوند و در شهرستان‌های تهران این تعداد ۱۳۳۷ داوطلب است.
وی ادامه داد: فرآیند مصاحبه از تاریخ سوم شهریورماه تا دهم شهریور ماه برگزار شد و داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان، ابتدا از نظر مدارک مورد نیاز و صحت آن پذیرش شده و معاینات پزشکی و مصاحبه عمومی از دیگر فرآیند‌های این مصاحبه است.
* هیجان داوطلبان، استرس والدین
در محوطه بیرون دانشکده، حضور جمعی زیاد از دختران که سنشان به ۲۰ سال نمی‌رسد، به همراه والدینشان بیشتر به چشم می‌آید.
مادری به دیوار تکیه داده و قرآن می‌خواند. از وی پرسیدم: «دختر شما جزء داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان است؟» با تعجب سرش را بالا آورد. قرآن را بست. نگاهی به دوربین عکاسی انداخت و گفت: «خبرنگارید؟»
پاسخ دادم: «بله، خبرنگار هستم.»
در حالی که سعی می‌کرد هیجان خود را کنترل کند، گفت: «استرس دارم»؛ می‌پرسم «چرا؟» و او پاسخ داد: «دخترم رتبه‌اش ۶۰۰ شده است. هم خودش علاقه به معلمی دارد و هم ما خیالمان راحت است. هم از لحاظ دانشگاهش و هم از لحاظ امنیت شغلی»‌
می‌پرسم «از دانشگاه فرهنگیان چه شناختی دارید؟»، مادر لبخندی زد و گفت: «خیالمان از دانشگاه فرهنگیان راحت است. تفکیک جنسیتی دارد. شبانه‌روزی است. دانشجویانش از روز اول استخدام می‌شوند، حقوق می‌گیرند و بعد از فارغ‌التحصیلی معلم می‌شوند.»
* معلمان تربیت معلمی بهترین معلمان هستند
کم‌کم خانواده‌های دیگر وارد بحث ما می‌شوند.
آقایی تقریبا مُسن گفت: «من خودم بازنشسته فرهنگی هستم. تربیت معلمی بوده‌ام. معلمان تربیت معلمی بهترین معلمان بوده‌اند. الانم دخترم کاملا با میل و علاقه خودش دانشگاه فرهنگیان را انتخاب کرده است.»
از وی می‌پرسم «رتبه دخترتان چند شده است؟»، پاسخ داد: «۲۵۰۰»
از آن جمع خداحافظی می‌کنم و وارد محوطه پذیرش می‌شوم. چند کارمند دانشکده در حال جمع کردن مدارک متقاضیان هستند و به ترتیب شماره نام آنان را برای رفتن به معاینه پزشکی صدا می‌کنند.
طبق آیین‌نامه‌ها، برخی بیماری‌ها و نواقص جسمی مشمول ممنوعیت استخدام در آموزش و پرورش هستند که میزان مشخص قد و وزن، برخی بیماری‌های چشم، پوست و مو، سر و صورت، ریه‌ها و قفسه سینه، قلب و عروق، اعصاب و روان و ... از آن جمله است و در معاینات پزشکی، پزشکان در صورت وجود چنین بیماری‌هایی متقاضیان را از ادامه فرآیند مصاحبه باز می‌دارند.
بعد از معاینات پزشکی و در صورت تأیید پزشک، متقاضیان ورود به دانشگاه فرهنگیان وارد مرحله مصاحبه تخصصی می‌شوند.
در مرکز آموزش عالی شهدای مکه، ۷ کارگروه، چهار نفری به امر مصاحبه مشغول هستند.
علی دلیر مدیر گروه تربیت حرفه‌ای پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان تهران، در خصوص مصاحبه‌های تخصصی، گفت: مصاحبه‌کنندگان اکثراً اساتید قدیمی و با تجربه تربیت معلم هستند و میزان توانایی در کارکرد‌های معلمی داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان را مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌دهند.
وی ادامه داد: مصاحبه‌گران مؤلفه‌هایی همچون آراستگی ظاهر، برقراری تعامل و ارتباط موثر، دلایل انتخاب شغل معلمی، فن بیان، آرامش عمومی، ثبات در ارائه نظر‌های خویش، اعتماد به نفس و عزت نفس و خودشناسی و خودآگاهی داوطلبان را مورد ارزیابی قرار می‌دهند.
مسیح‌الله بخشی جهرمی سرپرست مرکز شهدای مکه در گفت‌وگویی، با بیان اینکه این مرکز بیشترین پذیرش مصاحبه اختصاصی در سراسر کشور را دارد، اظهار کرد: نتایج نهایی قبول شدگان دانشگاه فرهنگیان تا نیمه دوم شهریورماه از طریق سایت سنجش اعلام می‌شود.
*رتبه‌های ۱۶ و ۴۶ داوطلب ورود به دانشگاه فرهنگیان
در بین داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان، رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ بسیار دیده می‌شود. دو دختر خانم دوقلو با رتبه‌های ۱۶ و ۴۶ در انتخاب رشته، دانشگاه فرهنگیان را انتخاب کرده‌اند وعلاقه به معلمی، امنیت شغلی و نگاه مثبت به دانشگاه فرهنگیان را از دلایل انتخاب این دانشگاه برشمردند.
*آقا دکتر دخترش را به معلم شدن تشویق می‌کند
پدر یکی از دختر‌های داوطلب ورود به دانشگاه فرهنگیان پزشک است و با وجود آنکه دخترش رتبه خوبی کسب کرده بود و می‌توانست شغل پدرش را انتخاب کند، اما وی را برای معلم شدن تشویق کرده است.
مجید سعادتی در خصوص دلیل انتخاب دانشگاه فرهنگیان، اظهار داشت: دخترم در دوره دبیرستان معدلش بالای ۱۹ بود و همیشه رتبه اول را کسب می‌کرد و بخاطر علاقه‌اش به معلمی دانشگاه فرهنگیان را انتخاب کرده است.
وی ادامه داد: محیط دانشگاه فرهنگیان برای رشد مناسب است و می‌تواند تا رده‌های بالای تحصیلی ادامه دهد.
اطمینان شغلی، امنیت شغلی و نیز تفکیک جنسیتی از مولفه‌هایی است که اکثر والدین برای انتخاب دانشگاه فرهنگیان برای دخترهایشان بیان می‌کنند.
* دانشجومعلمان از زمان ورود به دانشگاه فرهنگیان حقوق می‌گیرند
داریوش شرفی معاون توسعه مدیریت و منابع پردیس‌های استان تهران در گفتگو با فارس، دانشگاه فرهنگیان را بهترین مکان برای تربیت معلم بیان کرد و افزود: افرادی معلم‌های شایسته‌ای می‌شوند که عشق معلمی را چشیده باشند.
وی با اشاره به حضور رتبه‌های برتر کنکور در دانشگاه فرهنگیان، تصریح کرد: تلاش می‌کنیم پاسخگوی نیاز‌های علمی، فرهنگی و آموزشی دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان باشیم.
شرفی در خصوص ویژگی‌های استخدامی در دانشگاه فرهنگیان، گفت: دانشجو معلمان در چهار سال حضور شبانه‌روزی‌شان در این دانشگاه، به استخدام دولت درمی‌آیند، کدپرسنلی، حکم رسمی و حقوق می‌گیرند و آقایان نیز از خدمت سربازی معاف می‌شوند. منبع: روزنامه کیهان

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کنکور آموزش و پرورش معلم وزارت آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۷۴۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ معلم از ۵ دهه؛ از پرویز فنی‌زاده تا رضا عطاران 

آفتاب‌‌نیوز :

در دهه پنجاه مهم‌ترین شمایل معلم پرویز فنی‌زاده در «رگبار» بود و در اواخر این دهه فرامرز قریبیان در «جنگ اطهر» نقش معلم انقلابی را ایفا کرد. شاید بتوان گفت تنها در دهه شصت تعداد قابل توجهی کاراکتر معلم به فیلم‌های ایرانی راه پیدا کردند؛ از خسرو شکیبایی در فیلم «رابطه» تا هما روستا در فیلم «پرنده کوچک خوشبختی» و علی نصیریان در «جاده‌های سرد» و مجید مجیدی در فیلم «شنا در زمستان»، چند نمونه از پرداختن سینمای دهه شصت به شخصیت‌های معلمند. از دهه هفتاد از تعداد فیلم‌هایی که معلم‌ها در آنان نقش محوری ایفا می‌کردند، کاسته شد. آنچه پیش رو دارید مروری است بر ۵معلم به‌یادماندنی سینمای ایران در طول ۵دهه.

دهه پنجاه؛ آقای حکمتی (پرویز فنی‌زاده در فیلم «رگبار»)

به‌یادماندنی‌ترین تصویر معلم در سینمای قبل از انقلاب که معمولا عنایتی به حرفه معلمی نشان نمی‌داد. در فیلم «رگبار» آقای حکمتی معلمی است که به محله‌ای در جنوب شهر آمده است. مدرسه مهم‌ترین و محوری‌ترین لوکیشن فیلم «رگبار» است و فیلمساز تصویری دقیق و پرجزئیات از فضای آموزشی مدارس در ابتدای دهه پنجاه ارائه می‌دهد. اداره‌کردن کلاسی شلوغ با پسربچه‌هایی شیطان مهم‌ترین مشکل آقای حکمتی در نیمه اول فیلم است. فیلم با علاقه‌مندی آقای حکمتی به عاطفه، خواهر یکی از دانش‌آموزان، وارد فضایی عاطفی می‌شود و درنهایت هم با انتقال از مدرسه و ترک محله به پایان می‌رسد. معمولا به انبوه تمثیل‌ها و استعاره‌ها در فیلم «رگبار» اشاره می‌شود و آنچه کمتر به آن توجه شده، تصویر ملموس معلمی است که نمی‌خواهد تن به آنچه هست بدهد. آقای حکمتی یکی از ملموس‌ترین غریبه‌هایی است که نویسنده و کارگردان «رگبار» در طول دوران فعالیت هنری‌اش آفریده است.

دهه۶۰؛ بیژن امکانیان در «دبیرستان»

علی ناصری، معلم زیست‌شناسی در فیلم «دبیرستان» (۱۳۶۶) با ایفای نقش بیژن امکانیان، در دهه‌ای که تعداد زیادی از شخصیت‌های سینمای ایران معلم بودند، به چند دلیل شاخص و به‌یادماندنی است؛ معلمی که خود سابقه اعتیاد داشته و مثل بیشتر معلم‌های سینمای ایران در دهه شصت آرمانگراست و می‌کوشد شاگردانش را از دام اعتیاد بیرون بکشد. فیلم به‌عنوان ملودرامی تلخ، یکی از موفق‌ترین آثار سینمای ایران در دهه شصت است که سال۶۶ سینمارو‌های زیادی را در شهرستان‌ها جذب سینما کرد. شخصیت سمپاتیک معلم و نحوه برخورد و تعاملش با شاگردان و چهره بیژن امکانیان به‌عنوان یکی از بازیگران مهم دهه شصت، تصویری از «دبیرستان» برای سینمارو‌های دهه شصت ساخت که دوست‌داشتنی و تأثیرگذار بود.

رامین پرچمی در «ضیافت» (۱۳۷۴)

رامین پرچمی در فیلم «ضیافت» تنها کسی از رفقای دبیرستانی است که از محله‌اش نمی‌رود و نخستین نفری هم هست که به کافه ماطاووس می‌آید تا به عهدی که سال‌ها پیش با رفقا بسته‌اند وفادار باشد. بین شخصیت‌های فیلم «ضیافت»، رامین پرچمی معلم است؛ معلمی که سطح زندگی‌اش از همه رفقا پایین‌تر است و ازدواج نکرده و راز علاقه‌اش به منیر خواهر عبد (پارسا پیروزفر) را هم مکتوم نگاه داشته است. در فیلمی که فرصت کافی برای پرداختن به همه حاضران در کافه ماطاووس ندارد و از نیمه دوم بیشتر بر علی یزدانی (فریبرز عرب‌نیا) و رامین (بهزاد خداویسی) متمرکز است، شخصیت رامین پرچمی به‌عنوان معلمی شریف بیشتر در یاد‌ها می‌ماند؛ معلمی که پاسدار رفاقت است و گذشته را فراموش نکرده است.

رضا عطاران در «ورود آقایان ممنوع» ۱۳۸۹

تصویری طنز آمیز از معلم در فیلمی کمدی که پرفروش و پرتماشاگر از کار درآمد. رضا عطاران در «ورود آقایان ممنوع» تصویری از معلم در سینمای ایران به نمایش می‌گذارد که مسبوق به سابقه نبود. مدیر یک مدرسه دخترانه خصوصی با ورود آقایان به مدرسه خود شدیداً مخالف است، اما وقتی دبیر شیمی دانش آموزان المپیادی به علت زایمان، شش ماه مرخصی می‌گیرد، مجبور می‌شود تا یک دبیر جایگزین به دبیرستان بیاورد؛ ولی تلاش وی برای یافتن دبیر المپیاد زن در میانه سال تحصیلی بی‌فایده است و وی مجبور است یک مرد را به عنوان تنها گزینه بپذیرد تا از رقابت المپیاد جا نماند، اما ورود این آقای معلم مجرد و بی‌دست‌وپا، و شیطنت دختران دانش‌آموز، و تجرد خانم مدیر جدی و بداخلاق که تا به حال خواستگاری نداشته، باعث ایجاد اتفاقات بسیار خنده داری می‌شود. دختران دانش‌آموز دست به یکی کرده و با کمک پدر یکی از دانش آموزان، اردویی را تدارک می‌بینند تا این دو مجرد میانسال را در روبه‌روی یکدیگر قرار دهند. رضا عطاران در «ورود آقایان ممنوع» یکی از بامزه‌ترین شخصیت‌های معلم سینمای ایران را ساخته است.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • وقتی آلفونسو دیویس پیش از ورود به زمین به اشتباه پیراهن الکساندر پاولوویچ را برتن می کند! / فیلم
  • بلیت‌ پاره بده، جایزه بگیر
  • ۵ معلم از ۵ دهه؛ از پرویز فنی‌زاده تا رضا عطاران 
  • از تخته‌ سیاه به پرده نقره‌ای؛ بازیگرانی که معلم بودند
  • عشقی فراتر از خدمت.../ماندن در منطقه محروم؛ به واسطه عشق به دانش‌آموزان
  • کلید اولیه نوبت اول کنکور منتشر شد
  • بوفون: دو بار تا آستانه پیوستن به رم رفتم
  • انتخاب رشته بیش از ۸۸ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • صفر تا صد تأیید سوابق تحصیلی و ترمیم نمرات داوطلبان کنکور
  • گرامیداشت روز معلم در دانشگاه فرهنگیان کرمان