Web Analytics Made Easy - Statcounter

چینش کابینه و ترکیب اعضای هیئت دولت به یکی از پربحث‌ترین موضوعات پس از انتخابات ریاست جمهوری تبدیل شده است. برخی ویژگی‌های منحصر به فرد کابینه یازدهم از جمله رکورد پیر‌ترین کابینه تاریخ انقلاب اسلامی، حساسیت‌های انتخاب ترکیب دوازدهم دولت را افزایش می‌دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه‌نقل از تهران نیوز ، فقط چند روز دیگر به مراسم تحلیف رئیس‌جمهور و معرفی کابینه جدید فرصت باقی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتظار مردم از رئیس‌جمهور این است که کابینه دوازدهم را بر اساس شایستگی، کارآمدی و انقلابی‌گری انتخاب و از عملکرد جناحی و سهم‌خواهی‌های حزبی پرهیز کند.

چینش کابینه و ترکیب اعضای هیئت دولت به یکی از پربحث‌ترین موضوعات پس از انتخابات ریاست جمهوری تبدیل شده است. برخی ویژگی‌های منحصر به فرد کابینه یازدهم از جمله رکورد پیر‌ترین کابینه تاریخ انقلاب اسلامی، حساسیت‌های انتخاب ترکیب دوازدهم دولت را افزایش می‌دهد.

دوتابعیتی بودن دولتی‌ها نیز از دیگر مسائلی است که با عنوان خط قرمز کابینه از آن یاد می‌شود.

عده‌ای از تغییرات ۵۰ درصدی سخن می‌گویند و برخی اخبار هم از تغییر اکثریت اعضای کابینه دوازدهم حکایت دارد. حضرتی، نماینده مردم تهران در مجلس از قوت احتمال منتفی شدن حضور زنان در کابینه دوازدهم سخن می گوید و محمدرضا عارف نیز پیروزی روحانی را مدیون حمایت‌های اصلاح‌طلبان می‌داند. از این رو، اصلاح‌طلبان نیز جدال برای تصاحب صندلی‌‌های وزارت و ریاست را آغاز کرده‌اند و خواهان تصاحب پست‌‌های کلیدی بیشتر در دولت هستند.

دوتابعیتی بودن دولتی‌ها نیز از دیگر مسائلی است که با عنوان خط قرمز کابینه از آن یاد می‌شود. جواد کریمی قدوسی، نماینده مردم مشهد در مجلس و رئیس کمیته تحقیق و تفحص از دوتابعیتی‌ها خبر از فعالیت ۶۵ دوتابعیتی در بدنه دولت داده است.

* رعایت ادب و انتقادپذیری؛ حلقه مفقوده وزرای دولت یازدهم

یکی دیگر از انتظاراتی که از وزرای جدید می‌رود، رعایت ادب در برابر منتقدان است. ادب که یکی از حلقه‌های مفقوده دولت یازدهم بود، باید در دولت دوازدهم تقویت شود و بنابراین، تقویت روحیه انتقادپذیری یکی دیگر از محورهای اصلی تشکیل کابینه جدید است. عدم وجود این شاخصه در وزرای راه و شهرسازی و بهداشت اما بیشتر از همه به چشم می‌خورد که باید مد نظر رئیس جمهور قرار بگیرد.

* وزرایی که قطعاً در کابینه دوازدهم حضور نخواهند داشت

از طرفی نیز برخی از وزرای فعلی همچون قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، واعظی، وزیر ارتباطات، دانش‌آشتیانی، وزیر آموزش و پرورش و دهقان، وزیر دفاع، چیت‌چیان، وزیر نیرو خبر از عدم حضورشان در دولت دوازدهم و یا حضور در سایر وزارت‌خانه‌ها داده‌اند و باید منتظر ماند و نتیجه را مشاهده کرد.

* وزیر نباید کار دوم یا سوم داشته باشد

حسینعلی حاجی‌دلیگانی ، نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی شبکه خبری تهران نیوزدر ارتباط با ویژگی افراد حاضر در کابینه دوازدهم بیان داشت: من آن‌طور که شنیده‌ام، رئیس جمهور وزرا را انتخاب کرده‌ و مشخص شده‌اند. ما نباید توقع تغییر و دگرگونی زیادی داشته باشیم چرا که عمده مشکلاتی که وجود دارد، به نوع مدیریت‌ها در وزارت‌خانه‌ها برمی‌گردد.

وی مطرح کرد: افرادی باید وزارت‌خانه‌ها را در دست بگیرند که توانایی هدایت کشور در جهت گشایش و برون‌رفت از مشکلات موجود را دارند. با این نوع مدیریتی که تاکنون شاهد بوده‌ایم، نمی‌توانیم انتظار رفع مشکلات را داشته باشیم.‌

*تیم اقتصادی دولت نیازمند تغییرات اساسی است

فاطمه سعیدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و نماینده مردم تهران در گفت‌وگو باخبرنگار سرویس سیاسی شبکه خبریتهران نیوز در خصوص کابینه یازدهم گفت: حتما در دولت دوازدهم به دنبال تغییرات هستیم به خصوص در تیم اقتصادی دولت سعی داریم تغییرات اساسی صورت بگیرد.

ناکارآمدی بسیاری از وزارتخانه‌ها در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و فرهنگی در چهار سال گذشته لزوم بازنگری جدی در کابینه را واجب می‌کند و انتظار این است که رئیس‌جمهور دوازدهم با کنار گذاشتن رویکرد جناحی وزرایی بر اساس شایستگی، کار آمدی، دغدغه‌مندی برای حل مشکلات مردم را برای کابینه دولت آینده انتخاب کند.

سعیدی افزود: ما سعی می‌کنم آرای ۲۴ میلیون نفر را ببینیم، مردم ایران هم با حضور در انتخابات ریاست جمهوری، یک پیام به مسئولین دادند که ما دنبال تغییر هستیم و صد درصد آقای روحانی باید این پیام تغییر را در کابینه خود اعمال کند.

*در حوزه راه و شهرسازی موفق عمل نشده است

اصغر مسعودی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس و نماینده مردم نی‌ریز و استهبان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی شبکه خبری تهران نیوز در ارتباط با کابینه دولت دوازدهم اظهار داشت: اگر آقای روحانی کابینه دولت یازدهم را بار دیگر معرفی کند بنده نسبت به حوزه راه و شهرسازی علی‌‌رغم کارهای که صورت گرفته موفق عمل نکردند.

وی گفت: من فکر می‌کنم علی‌رغم کارهایی که در حوزه راه صورت گرفته اما من به شخصه معتقدم در این حوزه بهتر از این می‌توانستیم کار کنیم، به‌ویژه در حوزه راه‌های روستای می‌توانستیم موفق‌تر عمل کنیم.

* زن یا مرد بودن وزیران اهمیت ندارد؛ کارآمدی در اولویت است

زن و مرد بودن وزیران مهم نیست؛ بلکه میزان کارآیی آن‌ها مهم است. ما به مدیرانی که بتوانند کشور را از وضعیت فعلی خارج کنند نیاز داریم. وزرا باید وقت‌گذار، اهل ریسک و دلسوز نظام باشد.

وزرای پیشنهادی باید بی‌حاشیه باشند و کار دوم یا سومی را نداشته باشند و تمام تمرکزشان را بر روی رفع مشکلات محدوده مدیریت‌شان بگذارند. اگر فردی این ویژگی‌ها را داشته باشد، شایسته و توانمند است.

* در انتخاب وزرا ضابطه را معیار قرار دهید نه رابطه را

سیما اسم‌خانی از فعالان سیاسی دانشجویی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی شبکه خبری تهران نیوز در ارتباط با حضور زنان در کابینه دوازدهم بیان داشت: اگر بانوی متخصص و متعهد در آن زمینه باشد که شئونات و احکام اسلامی را رعایت کند باید به کار گرفته شود. البته باید این حضور در جامعه هم کنترل و هم بهینه‌سازی شود.

وی هم‌چنین در توصیه به رئیس جمهور منتخب برای انتخاب کابینه دوازدهم عنوان کرد: برای انتخاب کابینه جدید از افراد کار درست، خداترس و متخصص استفاده شود. در انتخاب وزرا ضابطه را معیار قرار دهید نه رابطه را. افرادی انتخاب شوند که واقعا دلسوز مردم و کشور هستند و منافع مردم را به منافع خود ترجیح می‌دهند.

این فعال دانشجویی تاکید کرد: نقاط ضعف متعددی دراین دولت وجود داشت که طبق نظرات کارشناسان، اگر اندکی هوشیارتر بودیم به موفقیت دست پیدا می‌کردیم. باید افراد متخصص و ماهر انتخاب شوند و منافع ملی را بر منافع شخصی ترجیح دهند.

* رویکرد رهبر معظم انقلاب درباره انتخاب اعضای کابینه دولت

بیشترین تأکیدات رهبر انقلاب در سال‌های اخیر بر حل مشکلات معیشتی مردم و قوی کردن اقتصاد کشور بوده است؛ مغرضانی که جز بدخواهی برای ایران و مردم در سر ندارند، تلاش کردند این تأکیدات را به مخالفت رهبری با دولت ترجمه کنند، در حالی‌که این رویکرد رهبر انقلاب، بالاترین سطح از کمک و حمایت از دولت بود؛ نتیجه تلاش برای دور نگه‌داشتن دولت از حاشیه‌ها و هدایت آن به میدان خدمت و اقدام و عمل، در صورتی که با همراهی دولت همراه شود، موفقیت دولت و اقبال عمومی به خدمات دولت خواهد بود و این چیزی نیست، جز سرافرازی و موفقیت برای دولت و نظام.

در خصوص برخی وزارتخانه‌ها مثل علوم، آموزش‌ و پرورش و ارشاد اسلامی، رهبر انقلاب اسلامی حساسیت‌هایی دارند، چراکه انحراف در آن‌ها، موجب ایجاد انحراف در حرکت کلان کشور به سمت آرمان‌ها می‌شود و نگهبانی و مراقبت در خصوص حرکت عمومی به سمت آرمان‌ها وظیفه قطعی رهبری است اما در انتخاب مسئولان این وزارتخانه‌ها، ورود نمی‌کنند؛ و در خصوص اکثریت کابینه نیز در همه ادوار تا آنجا که از سوابق امر بر می‌آید نظری ابراز نمی‌کنند لکن همواره تأکید دارند که وزیران، افرادی کاری و به‌دور از حاشیه باشند، زیرا همان‌طور که در نظر مردم، کارآمدی و موفقیت دولت، موفقیت نظام است، ضعف و ناکارآمدی دولت نیز به حساب نظام گذاشته می‌شود.

حسین ضرغامی، مسئول واحد بررسی و بصیرت بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان معتقد است که روحانی با وعده رفع تحریم و چرخیدن چرخ زندگی مردم رای آورده است و بر روی دور محور اصلاح روابط بین‌الملل برای رفع تحریم‌ها در راستای جذب سرمایه خارجی و مهار تورم تمرکز کرده است.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی شبکه خبری تهران نیوز، دولت را در رسیدن به اهدافش ناکام دانست و عنوان کرد: دولت پس از برجام توانست فقط برخی تحریم‌های محدود را بردارد که البته پس از چندی دوباره بازگشتند! جذب سرمایه خارجی هم متاسفانه با واگذار کردن بازار داخلی ایران به کشورهای اروپایی انجام ‌شد.

مسئول واحد بررسی و بصیرت بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: وارادات بی رویه کمر تولید داخلی را شکست و کارخانه‌ها و تولیدی‌های بسیاری در همین مدت از حالت بحران به حالت خاموشی و تعطیلی درآمدند‌. در بحث تورم هم دولت به امید همین جذب سرمایه خارجی و رونق اقتصادی، اقدام به توقف مبادلات و خرید و فروش و چرخه کسب و کار کرد که در نتیجه آن تورم مهار شد اما به قیمت رکود، بیکاری و عدم گردش اقتصادی!

کابینه دوم روحانی، باید بی‌توجه به سهم‌خواهی جناح‌ها و جریانات که تنها غصه دکان خود را می‌خورند، کابینه‌ای متواضع و انقلابی باشد و در راستای منویات رهبرانقلاب و انتظارات ملت قهرمان ما گام بردارد.

* مهم‌ترین ایراد وارد بر کابینه یازدهم چیست؟

ضرغامی انتخاب وزرای پیر و فرسوده که اکثریت دارای تمکن مالی بسیار مناسب بوده و از درد و مشکلات مردم بی‌خبر هستند را از مهم‌ترین ایرادات وارد بر دولت یازدهم دانست.

وی یادآور شد: هرچند برخی از وزرا همانند وزیر بهداشت کارنامه قابل قبولی داشته باشند اما مشکلات و آسیب‌هایی که وزارت‌های مهم مانند آموزش و پرورش در این مدت تحمل کرده، قابل قبول نیست.

مسئول واحد بررسی و بصیرت بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان تاکید کرد: اما دولت دوازدهم باید به سمت رونق اقتصادی و رفع رکود حرکت کند. به جای پرداختن به مسائل حاشیه‌ای و تفرقه‌افکن، به مباحث مهم کشورداری و مردم رسیدگی شود.

ضرغامی در ادامه خطاب به روحانی متذکر شد: باید کابینه‌ای جوان و خدمت‌گزار که دغدغه کار و حل مشکلات داشته باشند را انتخاب کنید. ناملایمتی‌ها با منتقدان را کنار بگذارید و دلسوزانه در راه اصلاح و اقدام فعالیت کنید. کنسرت و مسائل از این دست، در وهله آخر قرار دارند. دولت باید حمایت از تولید داخلی و رونق کسب و کار را پیگیری و عملیاتی کند.

وی تصریح کرد: کابینه دوم روحانی، باید بی‌توجه به سهم‌خواهی جناح‌ها و جریانات که تنها غصه دکان خود را می‌خورند، کابینه‌ای متواضع و انقلابی باشد و در راستای منویات رهبرانقلاب و انتظارات ملت قهرمان ما گام بردارد.

ضرغامی جایگاه و اهمیت برخی از وزارت‌خانه‌ها را بالاتر و بیشتر دانست و عنوان کرد: وزارت آموزش و پرورش بسیار مهم و حساس است چون تربیت فرزندان و نسل انقلابی را برعهده دارد. به وضعیت معیشت معلمان و دانشگاه فرهنگیان و صندوق ذخیره و … رسیدگی شود. فردی باید انتخاب شود که دارای سوابق و تجارب در تعلیم و تربیت بوده و کارآمد و انقلابی باشد و به وضعیت معیشت معلمان، دانشگاه فرهنگیان و صندوق ذخیره رسیدگی کند.

*وزرای دولت یازدهم کارنامه خوبی ندارند

سید فرید موسوی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده مردم تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی شبکه خبری تهران نیوز، در خصوص کابینه دولت با اشاره به اینکه فراکسیون مجلس نظرات خود را در خصوص کابینه به رئیس جمهور منتقل کرده است گفت: با توجه به اینکه انتظارات بیشتری از وزرا داشتیم اما کارنامه خوبی از خود نشان ندادند.

* سخن پایانی

این روزها حامیان و منتقدان دلسوز دولت دغدغه تشکیل کابینه‌ای کارآمد و توانمند را دارند و همه موارد بیان شده در این گزارش صرفا در راستای پیشرفت کشور و حل مشکلات جاری و هم‌چنین عمل به فرمان رهبر معظم انقلاب مبنی بر حمایت از دولت‌ها است.

به نظر می‌رسد ناکارآمدی بسیاری از وزارتخانه‌ها در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و فرهنگی در چهار سال گذشته لزوم بازنگری جدی در کابینه را واجب می‌کند و انتظار این است که رئیس‌جمهور دوازدهم با کنار گذاشتن رویکرد جناحی وزرایی بر اساس شایستگی، کار آمدی، دغدغه‌مندی برای حل مشکلات مردم را برای کابینه دولت آینده انتخاب کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۵۵۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟

به گزارش خبرآنلاین اینکه چرا خودروسازان دولتی طی چندین ماه اخیر عرضه جدیدی نداشته‌اند، جای تامل دارد.

روزنامه فرهیختگان نوشت:آنطور که معاون وزیر صمت می‌گوید مسئولان سابق وزارت صمت در دو عرضه اواخر اسفند 1401 و اردیبهشت و خرداد 1402 همه تولیدات خودروسازان را پیش‌پیش به فروش رسانده‌اند. این موضوع درحالی مطرح می‌شود که در اواسط دی‌ماه 1402 تصویر طرحی با تصویب و امضای مسئولان وزارت صمت، خودروسازان و قطعه‌سازان رونمایی شد که براساس آن قرار بود «تا پایان سال 1402 هر خودروساز (ایران‌خودرو و سایپا) 60 هزار دستگاه خودرو (جمعا 120 هزار دستگاه) با قیمت پنج درصد زیر حاشیه بازار به فروش برسانند.»

در همان زمان دبیر انجمن قطعه‌سازان در گفت‌وگویی با مدعی شد معاون اول رئیس‌جمهور با این موضوع موافقت کرده اما پس از آن حواشی زیادی ایجاد شد و کار به تکذیبیه‌های متوالی رسید.

ایران‌خودرو اعلام کرد درخواست فروش تعدادی از محصولات خود به قیمت حاشیه بازار را داده اما با آن موافقت نشده است. دستیار ویژه معاون اول رئیس‌جمهور نیز نقش مخبر را تکذیب کرد و سخنگوی شورای رقابت هرگونه افزایش قیمت را رد کرد.

این اتفاق از یک‌طرف قیمت خودرو را در بازار افزایش داد و از سوی دیگر خودرویی به‌دست مردم نرسید. گفته می‌شود این عرضه 120 هزار دستگاه ظاهرا قرار بوده برای جبران بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان صورت گیرد و خودروسازان نیز درکنار تعهدات دیگر بتوانند این 120 هزار دستگاه را از محل افزایش تولید جبران کنند.

تولید یک میلیون دستگاه در سایپا و ایران‌خودرو

بررسی وضعیت تولید دو خودروساز بزرگ کشور طی سال 1402 نشان می‌دهد مجموع تولید ایران‌خودرو و گروه سایپا طی سال 1402 حدود یک میلیون و 37 هزار دستگاه بوده که رشد نزدیک به 1.5 درصدی نسبت به سال 1401 با یک میلیون و 23 هزار دستگاه داشته است.

طبق این داده‌ها، حجم تولید گروه سایپا نزدیک به 481 هزار دستگاه، با افزایش 7500 دستگاه نسبت به سال 1401 بوده و در گروه ایران‌خودرو نیز حجم تولید 556 هزار و 402 دستگاه بوده که رشد 6400 دستگاهی نسبت به سال 1401 داشته است.

درخصوص فروش نیز، گروه ایرن‌خودرو طی سال 1402 نزدیک به 538 هزار دستگاه فروش داشته که کاهش 69 هزار و 500 دستگاهی نسبت به سال 1401 داشته است. گرچه تعداد فروش گروه سایپا مشخص نیست، اما در شرکت مادر سایپا (شرکت اصلی) تعداد فروش طی سال گذشته حدود 315 هزار دستگاه بوده که کاهش 44 هزار دستگاهی (12 درصدی) نسبت به سال 1401 داشته است.

درمجموع، تولید و فروش دو خودروساز بزرگ کشور طی سال 1402 مطابق با اهداف ترسیم شده وزیر سابق صمت که مدام از تولید 1.5 میلیون دستگاهی خودرو در کشور سخن می‌گفت، رخ نداده است و مجموع تولید خودروسازان دولتی و خصوصی کمتر از رقم مذکور بوده و می‌توان گفت آن تحولی که در بازار خودرو از آن نام برده می‌شد، طی سال 1402 رخ نداده است. با این حال، اگر منصفانه قضاوت کنیم با وضعیت زیانی که خودروسازان دولتی دارند، شاید این مقدار تولید نیز نرمال باشد.

تا انتهای 1403 ثبت‌نام نداریم!

آنطور که در آمارها قابل مشاهده است، تولید و فروش دو خودروساز بزرگ کشور در سال 1402 و یک ماهه نخست امسال اگر هم به اهداف اولیه که تولید 1.5 میلیون خودرو طی‌ یک‌سال بوده، نرسیده اما در گروه ایران‌خودرو تولیدات گروه طی سال 1402 حدود 556 هزار و 402 دستگاه و در گروه سایپا نیز این تعداد حدود 418 هزار دستگاه بوده است.

براین اساس، در گروه ایران‌خودرو تولید طی سال گذشته 6400 دستگاه و در گروه سایپا نیز تولید 7500 دستگاه افزایش داشته است. در بهار 1403 نیز دو خودروساز بیش از 46 هزار دستگاه تولید داشته‌اند. با همه این اوصاف، طی چند ماه اخیر تنها خبری که درخصوص فروش و عرضه دو خودروساز بوده، عمدتا اخباری از جنس عدم ایفای تعهد خودروسازان و بعضا نارضایتی مشتریان از تحویل به‌موقع خودروها بوده است.

اینکه چرا عرضه خودرو و ثبت‌نام‌ها طی چندین ماه اخیر متوقف شده، چندین فرض برای آن قابل تصور است:

فرض اول اینکه خودروسازان بخشی از تولید را احتکار می‌کنند. این موضوع از آمارهای فروش خودروسازان قابل برداشت نیست و به نظر نمی‌رسد خودروسازان پارکینگ کافی برای احتکار حجم بالایی از خودروها را داشته باشند.

فرض دوم از عدم ثبت‌نام و عرضه خودرو در ماه‌های اخیر، می‌تواند با عرضه خارج از سامانه یکپارچه مرتبط باشد. به عبارتی، خودروسازان بخواهند با فروش خودرو در خارج از این سامانه، خودرو را به قیمت بازار بفروشند و این خودروها در نمایندگی‌ها یا شیوه‌های غیررسمی دیگر عرضه شود. «فرهیختگان» اطلاعات کافی از این اتفاق در دسترس ندارد و نمی‌توان به‌طور قطع در این خصوص سخن گفت.

اما فرض سوم از عدم عرضه و ثبت‌نام خودرو توسط دو خودروساز دولتی طی ماه‌های اخیر می‌تواند ناشی از تعهدات گسترده‌ای باشد که مسئولان سابق وزارت صمت با شگردهای عجیب‌وغریب آن را به مردم تحمیل کرده‌اند. به عبارتی، آنچه در دو مرحله اول و دوم در اسفندماه 1401 و اردیبهشت و خردادماه 1402 با عنوان عرضه گسترده خودرو از سوی مسئولان سابق وزارت صمت اعلام شد، باعث شده خودروسازان برای دو سال، پیش‌پیش محصول فروخته باشند و تعهد آنها همچنان ایفا نشده و خودرویی برای عرضه جدید ندارند.

این فرضیه سوم موضوعی است که ۲۴ آبان ۱۴۰۲ منوچهر منطقی، معاون حمل‌ونقل وزیر صمت از آن رونمایی کرد. گرچه از وضعیت عرضه‌های سال 1401 و 1402 مشخص بود این اتفاق رخ خواهد داد، اما مسئولان وزارت صمت در آن مقطع وعده رشد عجیب‌وغریب تولید را می‌دادند و چیزی از این روزها به مردم نمی‌گفتند. حالا منوچهر منطقی می‌گوید عرضه بعدی ایران‌خودرو و سایپا در سامانه یکپارچه منوط به کوتاه‌شدن صف نوبت‌دهی تحویل خودرو و تحویل به متقاضیان ثبت‌نام‌کننده است؛ چراکه هر دو خودروساز بزرگ محصولات‌شان را تا پایان ۱۴۰۳ در سامانه یکپارچه برای فروش، نوبت‌دهی کرده‌اند و برای اینکه این نوبت‌دهی را تمدید کنند باید به این نوبت‌ها پاسخ دهند.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901202

دیگر خبرها

  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است
  • حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟